PS Timotei: trebuie să știm că cel mai mult contează să fim cu Dumnezeu

În Duminica a VII-a după Rusalii, PS Timotei al Spaniei și Portugaliei a liturghisit în Catedrala episcopală din Miercurea Ciuc, împreună cu PS Andrei al Covasnei și Harghitei, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La finalul slujbei, PS Timotei a rostit un cuvânt în care a vorbit despre necesitatea cultivării unei legături cu Dumnezeu. Indiferent că suntem în țară sau în străinătate trebuie să știm că cel mai mult contează să fim cu Dumnezeu. Nu ne putem simți acasă decât în preajma lui Dumnezeu. Chiar dacă suntem în Spania sau Italia sau peste ocean, dacă-L căutăm pe Dumnezeu suntem acasă.

Patria noastră este Împărăția cerurilor, dar ca să intrăm în ea trebuie să ne vindecăm de toată neputința și păcatul, așa cum Mântuitorul a vindecat pe orbi, pe muți, pe demonizați vindecând toată boala și neputința în popor (Mt. 9,35). Dacă-L căutăm pe Dumnezeu și suntem împreună lucrători cu El încă de aici putem să trăim starea de rai, cum de asemenea dacă trăim departe de Dumnezeu ne putem face viața iad, a adăugat Preasfinţia Sa.

În semn de prețuire, Chiriarhul Covasnei şi Harghitei i-a oferit în 23 iulie 2017 Episcopului Timotei engolpionul și Crucea episcopală a Covasnei și Harghitei.

Comentarii Facebook


Știri recente