PS Timotei: Sfințenia este o împreună lucrare a omului cu Dumnezeu

În Duminica a II-a după Pogorârea Sfântului Duh, 03 iulie 2016, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei „Înălţarea Domnului” din Santarem, Portugalia, informează site-ul oficial al Eparhiei. La finalul slujbei, Preasfinţia Sa a acordat părintelui paroh Ciurean Moldovan Florin rangul de Iconom.

În cuvântul său de învăţătură, Preasfințitul Părinte Timotei a explicat de ce Biserica a rânduit două Duminici pentru cinstirea tuturor sfinților și a sfinților români. Unul dintre motive este acela că există și sfinți pe care nu-i cunoaștem, pe cei cunoscuți îi avem în calendare, dar pentru ca să-i cinstim pe toți, adică și pe cei necunoscuți, s-a rânduit Duminica Tuturor Sfinților, iar Duminica Sfinților Români reflectă roadele Duhului Sfânt prezente și în neamul nostru.

De asemenea Preasfințita Sa a vorbit despre sfințenie și a îndemnat la străduința și lupta pentru dobândirea acesteia. Sfințenia este o împreună lucrare a omului cu Dumnezeu, Care dă sfințenia celor ce și-o doresc. Sfințenia este natura omului, iar omul cel adevărat este omul sfânt. 

La Sfânta Liturghie a fost prezent și domnul Dumitru Socolan, Ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia.

 

Comentarii Facebook


Știri recente