PS Timotei: Sfânta Liturghie trebuie să fie centrul vieţii noastre

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, i-a îndemnat duminică, 10 iulie 2016, pe credincioşii parohiei Teşila I, din judeţul Prahova, să agonisească comori duhovniceşti şi să participe la Sfânta Liturghie, slujbă care trebuie să fie centrul vieţii noastre. 

Preasfinţia Sa a oficiat astăzi Sfânta Liturghie în biserica parohiei prahovene înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Sfânta Liturghie trebuie să fie centrul vieţii noastre

Evanghelia de astăzi ne îndeamnă pe toţi, dreptmăritori creştini, să căutăm lucrurile care nu trec, lucrurile veşnice, a spus Preasfinţia Sa în cuvântul de învăţătură.

În primul rând, unul dintre aceste lucruri la care suntem chemaţi toţi deopotrivă este Sfânta Liturghie. Dacă dorim să devenim fii ai Împărăţiei Cerurilor trebuie să iubim Sfânta Liturghie mai mult decât orice altceva din lumea aceasta. Ea trebuie să fie centrul vieţii noastre. Celelalte griji, preocupări şi priorităţi ale noastre trebuie să fie aşezate întotdeauna după Liturghie pentru că cei care vin la Liturghie şi trăiesc deplin şi doresc comuniunea cu Dumnezeu au şansa de a deveni, într-o zi, fii ai Împărăţiei Cerurilor, a spus Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul.

Parohia Teșila desfășoară ample programe de catehizare, sociale și de maxim interes pentru tinerii și copiii din parohie.

Parohia Adormirea Maicii Domnului Teşila I din comuna Valea Doftanei prot. Câmpina este o parohie care desfăşoară multiple activităţi, atât cu credincioşii vârstnici, cât şi cu tinerii acestei parohii. În urmă cu 30 de ani, biserica aceasta a fost resfinţită după ce pictura de la începutul veacului trecut a fost restaurată, atunci slujind la parohia Teşila Episcopul Vicar Patriarhal, Vasile Costin Târgovişteanul, a declarat Preasfinţia Sa pentru Radio TRINITAS.

Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, din Teșila, se află pe valea râului Doftana, în apropierea Barajului Paltinu.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente