PS Timotei prezent la Palatul Regal din Madrid pentru comemorarea victimelor Covid-19

La invitația Regelui Felipe al VI-lea al Spaniei, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, a fost prezent joi dimineață la evenimentul comemorativ din Madrid dedicat victimelor epidemiei de Covid-19.

Manifestarea a început în Plaza de la Armeria la ora locală 09:00 și a fost prezidată de Regele Spaniei. Au participat aproximativ 400 de invitați, între care membri ai guvernului spaniol și reprezentanți ai Uniunii Europene.

©Diario de Navarra

Pe lângă discursurile autorităților, a luat cuvântul și fratele uneia dintre victimele epidemiei, precum şi o asistentă medicală de la un spital universitar din Barcelona, notează Agerpres.

Guvernul a anunţat că prin această ceremonie mulţumeşte de asemenea cadrelor din domeniul sănătăţii şi societăţii spaniole în general pentru angajamentul în lupta împotriva Covid-19.

A fost păstrat un minut de tăcere ca omagiu pentru cele 28.400 de victime care au murit în Spania din cauza Covid-19. Potrivit datelor oficiale, între victimele din Spania se numără 9 români.

Vezi imaginile de la eveniment publicate de Diario de Navarra.


Foto credit: Diario de Navarra


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente