PS Timotei Prahoveanul: Suntem tentați să îi judecăm pe ceilalți fără a ne judeca vreodată pe noi

Grăbiți cum suntem și preocupați de lucruri mici, noi nu ne gândim aproape deloc la acest moment care încununează viața fiecăruia, Înfricoșătoarea Judecată a lui Hristos, a spus în 19 februarie 2017 Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul.

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală din București.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a evidențiat că oamenii trebuie să fie preocupați de faptele pe care ei le săvârșesc.

Suntem prea tentați să îi judecăm pe ceilalți fără a ne judeca vreodată pe noi. Nu ne gândim că vom răspunde la judecată doar pentru faptele noastre, nu pentru faptele celorlalți, a spus ierarhul.

Potrivit Sfinților Părinți, spune părintele episcop, creștinii trebuie să fie preocupați doar de propriile lor fapte. Acele fapte sunt cele care necesită atenție și îndreptare. Această îndreptare trebuie să fie făcută doar în raport cu Dumnezeu, nicidecum în raport cu oamenii.

În continuare, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a subliniat că înaintea Judecății Universale, oamenii au ca ajutor judecata rugăciunii. Prin intermediul rugăciunii, omul poate să analizeze consecințele faptelor sale.

Sfântul Ioan Scărarul spunea că există o judecată a rugăciunii. Un om care se roagă mult știe dacă el a reușit să își depășească limitele. Dacă a reușit să treacă peste nimicniciile care îi preocupă pe toți oamenii. Această stare de judecată îl ajută să se îndrepte dacă încă nu se află pe drumul cel bun, a precizat Preasfinția Sa.

Să îl rugăm pe Mântuitorul Hristos, să ne facă mai buni, atenți și milostivi,pentru a da răspuns bun la Înfricoșătoarea Judecată, a concluzionat Preasfinția Sa.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente