PS Timotei Prahoveanul: Sfântul Ioan Botezătorul este model pentru cei care luptă împotriva întunericului din ei și din lume

Credincioși prezenți în data de 24 iunie 2017 în Catedrala Patriarhală la Sfânta Liturghie oficiată de PS Timotei Prahoveanul.

În omilia rostită,  Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a evidențiat importanța misiunii și a lucrării catehetice a Sfântului Ioan Botezătorul.

Sfântul Ioan Botezătorul a avut curajul să Îl mărturisească pe Fiul lui Dumnezeu celor care veneau la Iordan și așteptau un cuvânt de la el, a spus ierarhul.

Dintre învățăturile pe care Sfântul Ioan Botezătorul le-a lăsat, a spus PS Timotei Prahoveanul, aș vrea să vă amintesc câteva: cel care are două haine să ofere și celui care nu are. Vameșilor le-a spus să nu facă mai mult decât le este îngăduit. Ascultând și punând în practică, mulți oameni au părăsit păcatele lor. Alții însă din nefericire au rămas în același întuneric.

Continuând cuvântul său, părintele episcop a evidențiat faptul că cele spuse de Sfântul Ioan sunt actuale și pentru zilele noastre.

Cuvântul Sfântului Ioan este foarte actual în lumea în care trăim. Noi ar trebui să îl avem ca îndreptar. Suntem atât de des tentați să îi învinuim pe toți, mai puțin pe noi. Să vedem în fiecare dintre noi un om al tuturor greșelilor. Niciodată nu avem puterea să ne judecăm pe noi înșine. Sau dacă ne judecăm, rareori când o facem, suntem îngăduitori cu noi. Învinuirea celuilalt este dintotdeauna un păcat. Sfântul Ioan Botezătorul ne aduce aminte acest lucru, a precizat Preasfinția Sa.

În cadrul omiliei, ierarhul a spus că Sfântul Ioan Botezătorul reprezintă un exemplu pentru toți oamenii care vor să moștenească Împărăția Cerurilor.

Sfântul Ioan Botezătorul este o pildă pentru slujitorii Bisericii. Pentru cei care dorind să Îl slujească pe Mântuitorul Hristos își aduc aminte permanent de cuvintele lui. Cuvintele «Pocăiţi-vă că s-a apropiat Împărăţia Cerurilor» sunt permanent actuale pentru că întotdeauna oamenii au nevoie de pocăință. Sfântul Ioan Botezătorul este model pentru cei care luptă împotriva întunericului din ei și din lume, a concluzionat Preasfinția Sa.

Photo by Andrei Pau / Agenția de Știri Basilica

Comentarii Facebook


Știri recente