PS Timotei Prahoveanul: „Sfânta Euharistie şi Sfânta Liturghie sunt esenţiale în viaţa noastră”

La Mănăstirea Radu Vodă din Capitală slujba Sfintei Liturghii a fost săvârşită duminică, 14 august 2016, de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În cuvântul rostit credincioşilor, Preasfinţia Sa a precizat că nimeni dintre oameni nu poate trăi fără hrană duhovnicească, iar dacă trăieşte este mort sufleteşte. De asemenea, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor i-a îndemnat pe cei prezenţi să ridice ochii spre Cer atunci când au lipsuri pe care nu le pot rezolva singuri. Chiar şi Mântuitorul Iisus Hristos a ridicat ochii spre Ceruri atunci când a cerut Tatălui Ceresc învierea prietenului Său Lazăr din Betania.

Ierarhul a mai evidenţiat că fără binecuvântarea lui Dumnezeu nu iese nimic bun. Sunt oameni care îşi pun nădejdea numai în ei înşişi, care nu privesc spre Dumnezeu, care nu cer binecuvântarea Lui. Atunci când ne aşezăm sub ocrotirea lui Dumnezeu nu vom duce lipsă nici de lucrurile acestea zilnice.

Vorbind despre Sfânta Euharistie, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a explicat că nimeni nu este vrednic să se împărtăşească cu Trupul şi Sângele Domnului. Doar smerenia este virtutea care ne deschide uşa către Sfânta Euharistie şi împreună cu Sfânta Liturghie sunt esenţiale în viaţa noastră.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a hirotonit întru preot pe Diac. Alexandru Truşcă pe seama Parohiei Ordoreanu Nou, Protopopiatul Ilfov Sud, şi întru Diacon pe tânărul teolog Nicolae Dinu pe seama Parohiei Poiana Câmpina din Protopopiatul Câmpina.

Comentarii Facebook


Știri recente