PS Timotei Prahoveanul: Să punem punct unei stări departe de Dumnezeu / Mântuitorul ne cheamă și ne așteaptă

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a slujit în Duminica a 32-a după Rusalii la Catedrala Patriarhală din București.

Numită și Duminica lui Zaheu, întrucât în paginile textului biblic citit se amintește de acest vameș, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor l-a recomandat pe Zaheu ca model de urmat.

„Iubiți credincioși, câți dintre noi ar oferi jumătate din averea lor într-o zi pentru dorința întoarcerii către Dumnezeu? De aceea, exemplul lui Zaheu este mai mult decât actual și necesar. El nu s-a întors doar plângând, nu s-a întors doar făgăduind că își va schimba viața, ci a însoțit pocăința lui de fapte”.

Constituțiile Apostolice ne spun că Zaheu a părăsit vama, stăpânirea romană și îndeletnicirile lui de până atunci. A devenit însoțitor al Sfântului Apostol Petru în călătoriile lui și a ajuns în cele din urmă Episcop în Cezareea Palestinei, în cetatea Ierihonului”.

„Zaheu Vameșul este prezent în fiecare dintre noi. Fiecare, poate o dată sau de mai multe ori, a făcut nedreptăți înaintea lui Dumnezeu, dar Mântuitorul ne cheamă și ne așteaptă”, a subliniat Preasfinția Sa.

PS Timotei Prahoveanul s-a rugat ca învățătura desprinsă din paginile Sfintei Evanghelii după Sfântul Luca „să ne sensibilizeze și pe noi să punem punct unei stări departe de Dumnezeu și să căutăm să privim la El”.

„Iar faptele noastre să ne aducă aceeași bucurie cum s-a adus bucurie casei lui Zaheu vameșul”, a mai precizat ierarhul.

Foto credit: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Dies Academicus 2022-2023

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a avut loc evenimentul „Dies Academicus”, luni, 30 ianuarie. În prima parte a programului Pr. Prof. univ. emerit dr. Ștefan Buchiu a susținut prelegerea „Actualitatea contribuției teologice a…