PS Timotei Prahoveanul: Să cerem lui Dumnezeu cu stăruinţă bucuria şederii în Împărăţia Lui netrecătoare

PS Timotei Prahoveanul

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a oficiat duminica aceasta Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii Zamfira, jud. Prahova. Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a adresat celor prezenţi o omilie în care a explicat credincioşilor textul evanghelic duminical.

Ierarhul a subliniat câteva aspecte legate de cererea specială pe care doi dintre ucenici i-au adresat-o Mântuitorului, aceea de a sta de-a stânga și de-a dreapta Sa în Împărăția Cerurilor.

În rugăciunile noastre, a mai spus Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, trebuie să avem în vederea nu împărăţia lumească trecătoare unde, pentru un număr mic de ani ne-am putea bucura de privilegii, ci şederea în netrecătoarea Lui Împărăţie.

De multe ori venim la Biserică sau ne rugăm în grabă acasă şi cerem lucruri mici, mărunte, care ne privesc doar pe noi şi suntem atât de subiectivi încât uneori ar trebui să ne ruşinăm de cererile pe care le adresăm Domnului. Este important întotdeauna ca atunci când venim la Biserică să cerem, cu stăruinţă, ca să fim aproape de El, să cerem iertarea păcatelor şi bucuria şederii în Împărăţia Lui, a spus Preasfinţia Sa în cuvântul rostit duminică, 2 aprilie 2017.

Sfânta Liturghie s-a încheiat cu pomenirea ctitorilor, binefăcătorilor și monahiilor Mănăstirii Zamfira care au trecut la Domnul.

Foto: Arhivă

 

Comentarii Facebook


Știri recente