PS Timotei Prahoveanul: Fiecare dintre noi este chemat să-şi schimbe viaţa | VIDEO

„Fiecare dintre noi este chemat să-şi schimbe viaţa”, a spus miercuri PS Timotei Prahoveanul în Catedrala Patriarhală.

Episcopul vicar a Arhiepiscopiei Bucureştilor a săvârşit Denia Canonului celui Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

La final, PS Timotei s-a adresat credincioşilor prezenţi şi le-a explicat că momentul de schimbare al vieţii fiecăruia poate surveni „mai ales în urma ascultării Canonului Sfântului Andrei Criteanul, dar și în urma lecturii vieții Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca”.

Frumuseţea canonului citit miercuri integral poate fi descoperită după „trăirea şi râvna duhovnicească” a fiecăruia, a subliniat ierarhul.

Părintele Episcop a mai apreciat că oamenii se pot identifica cu unele personaje prezentate în creaţia Sfântului Andrei Criteanul.

„Fiecare dintre noi se poate recunoaște în unul sau mai multe dintre personajele amintite de Sfântul Andrei Criteanul: dintre cei care au căzut și s-au îndreptat sau care au căzut și au rămas departe de Dumnezeu”.

Canonul Sfântului Andrei Criteanul († aprox. 740 d. Hr.) se citeşte în patru părţi în primele patru zile ale Postului Mare şi integral în miercurea din Săptămâna a 5-a.

Scopul acestui canon este să reamintească de starea de păcătoșenie, de necesitatea chemării numelui lui Iisus Hristos în inimă și de importanța pe care o are pocăința.

Foto Credit: Robert Nicolae / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente