PS Timotei Prahoveanul despre Sfântul Luca al Crimeii: Cu ajutorul credinței sale îi vindeca pe cei fără speranță

„Îndată după ce a devenit episcop, îmbinând cele două misiuni ale sale – aceea de păstor de suflete cu aceea de medic fără de arginți – Sfântul Luca a fost prigonit pentru credința sa, pentru faptul că aparținea clerului superior, pentru faptul că le cerea pacienților și medicilor care operau împreună cu el să-și pună mai întâi nădejdea în Dumnezeu”, a spus PS Timotei Prahoveanul marți la Mănăstirea Caraiman.

„A cunoscut trei exiluri, dintre care unul în îndepărtata Siberie, dar nu și-a pierdut credința și nădejdea. A fost un om al credinței adevărate și puternice cu ajutorul căreia îi vindeca și pe cei care nu mai aveau speranță”, a adăugat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor despre Sfântul Luca al Crimeii.

Preasfinția Sa a vorbit despre Sfântul Ierarh Luca al Crimeii în cadrul Sfintei Liturghii oficiate la Mănăstirea Caraiman în deschiderea Cercului pastoral reunit al clericilor din Protopopiatul Câmpina.

PS Timotei Prahoveanul a evidențiat activitatea de pe front a doctorului fără de arginți serbat în 11 iunie, exilul său și luările de poziție pline de curaj „într-o vreme în care în Rusia nu se mai rostea cuvântul lui Dumnezeu decât foarte rar”.

Vezi mai multe despre viața Sfântului Luca, Arhiepiscopul Crimeii, în secțiunea Calendar Ortodox.

Citește și: Sfântul Luca al Crimeei | 10 cuvinte duhovniceşti

Cercul pastoral

După Sfânta Liturghie, clericii s-au reunit în sala de conferințe a Centrului Social-Pastoral ,,Sfânta Cruce” al Mănăstiri Caraiman, informează Trinitas TV.

În deschidere, părintele protopop Grigore Melnic a subliniat importanța acestor întruniri în lucrarea pastoral-misionară a preoților.

După ce unul dintre clerici a prezentat un referat despre satul românesc, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a susținut o prelegere în care a amintit de frumusețea satului natal Rădășeni.

La cercul pastoral reunit de la Mănăstirea Caraiman au participat aproximativ 120 de preoți de la cele 70 de parohii ale Protopopiatului Câmpina.

Foto credit: Andrei Duță

Comentarii Facebook


Știri recente