PS Timotei Prahoveanul despre Sf. Ecaterina: A ştiut că Hristos este Mirele pe Care Îl căuta

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a spus joi că Sfânta Ecaterina a ştiut că Hristos este Mirele pe Care Îl căuta.

Afirmaţiile au fost făcute la Sfânta Liturghie oficiată de hramul secundar al Bisericii „Buna Vestire” – Giuleşti din Bucureşti.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a creionat portretul duhovnicesc al muceniţei cinstite în 25 noiembrie.

„Sfânta Ecaterina este cunoscută ca iubitoare de înţelepciune, ca ocrotitoare a familiilor, a celor care studiază”.

„Ea ne învaţă pe toţi cât de importantă este mărturisirea pentru Mântuitorul Iisus Hristos, mai ales când ea vine din partea unei persoane foarte cunoscute, a unei persoane cu origine nobilă şi cu atât de multă ştiinţă de carte”.

„Pomenirea Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina îi îndeamnă pe toţi iubitorii de înţelepciune, pe toţi filosofii, să-i apropie pe oameni de Biserică”.

„Sfânta Ecaterina îi îndeamnă pe cei care sunt intelectuali, lideri de opinie, să fie asemenea marilor înţelepţi din Alexandria care au înţeles cuvântul Evangheliei şi au avut puterea mărturisirii”.

„Sfânta Ecaterina s-a bucurat să fie mireasă, să se bucure de însoţirea cu Mântuitorul Hristos. Ea căuta ceva mai mult decât putea găsi în lumea aceasta. Când i s-a vorbit despre Domnul, ea a ştiut că Mântuitorul Hristos este Mirele pe care Îl căuta”.

„Ne rugăm Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina să ne ajute, să ne ocrotească, să ne dea puterea de a ajunge şi noi la măsura credinţei ei şi mai ales să înţelegem că adevărata înţelepciune este aceea de a-L urma pe Mântuitorul Hristos, bucuria şi nădejdea noastră a tuturor”, a spus Preasfinţia Sa.

Ierarhul a amintit că parohia are în patrimoniul ei un fragment din moaştele sfintei, pentru care a sfinţit, joi, o nouă raclă.

Biserica „Buna Vestire” – Giuleşti este situată pe Calea Giulesti, Nr. 550, Sect. 6, Bucureşti.

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente