PS Timotei Prahoveanul: „Dacă nu avem credinţă nu ne putem apropia de Dumnezeu”

În Duminica a II-a după Paşti, 08 mai 2016, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica Parohiei Sfântul Nicolae – Vechi din municipiul Ploiești, Protoieria Ploiești Nord.

Din soborul slujitor au făcut parte Pr. Protopop Adrian Matei şi Pr. Paroh Cătălin Irimia.

În cuvântul rostit Preasfinţia Sa le-a spus credincioşilor prezenţi că numai Biserica oferă iertarea păcatelor prin Taina Spovedaniei.

„Mântuitorul Iisus Hristos S-a arătat ucenicilor care L-au iubit şi care L-au urmat. Acestor ucenici le-a dat cel mai mare dar pe care îl poate primi un pământean vreodată şi anume, darul iertării păcatelor. Ei l-au primit şi l-au păstrat în Biserică. Vă rog să retineţi acest lucru fundamental: nicio instituţie din această lume nu oferă iertarea în mod gratuit. Biserica însă oferă iertarea prin slujitorii ei pentru că potrivit afirmaţiilor Mântuitorului «Cărora veţi ierta păcatele le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine vor fi ţinute» noi avem Taina Spovedaniei care şterge toate păcatele pe care un om  le poate săvârşi în viaţa aceasta”, a precizat ierarhul.

Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a evidenţiat şi puterea credinţei.

„Credinţa este o problemă de căpătâi a vieţii noastre duhovniceşti. Ori avem ori nu avem credinţă. Credinţa multă poate muta şi munţii. Poate fi şi o credinţă puţină şi poate fi una şi mai puţină, aceea pe care o avem noi. Dacă nu este credinţă noi nu ne putem apropia de Dumnezeu. Sunt anumite lucruri pe care le vom înţelege numai după ce vom avea credinţă”, a mai arătat ierarhul.

Duminica viitoare Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica a III-a după Paşti sau a Mironosiţelor.

Comentarii Facebook


Știri recente