PS Timotei Prahoveanul: Credința este un lucru esențial. Ori există, ori nu. Nu există jumătăți de măsură

„Credința este un lucru esențial. Ea ori există, ori nu. Nu există jumătăți de măsură”, a spus duminică, în Catedrala Patriarhală, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, potrivit Ziarului Lumina.

„Nu putem spune că avem credință când noi nu o mărturisim, nu o avem în inimă. Credința adevărată poate muta și munții, după cum a spus Mântuitorul ucenicilor Lui”.

„Credința a adus vindecarea celor doi orbi, pentru că, dacă nu ar fi avut credință, s‑ar fi arătat acest lucru”, a mai precizat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

PS Timotei Prahoveanul a rostit cuvântul în timpul Sfintei Liturghii oficiate de Preasfinţia Sa în lăcaşul de cult.

Textul biblic citit în Duminica a 7‑a după Rusalii prezintă Vindecarea a doi orbi şi a unui mut din Capernaum (Matei 9:27-35) de către Mântuitorul Iisus Hristos.

Foto credit: arhivă Basilica.ro

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…