PS Timotei Prahoveanul: Cea mai mare cinste este aceea de a-L purta în palme pe Mântuitorul Hristos euharisitic

„Cea mai înaltă cinste pe care o primește un om acum este aceea de a-L purta pe Mântuitorul Hristos euharisitic în brațele lui, sau în palmele lui”, a spus joi Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Acest mare dar s-a dat slujitorilor Bisericii, care, la fiecare liturghie, în mâinile lor Îl primesc pe Iisus Hristos – cea mai mare cinste. Nimeni nu este vrednic de cinstea aceasta.”

„În momentul hirotoniei unui preot, acesta primește în mâinile lui Sfântul Trup al Domnului, agnețul de pe Sfântul Disc. Iar atunci când i-l oferă, episcopul îi spune: «Primește acest odor și-l păstrează până la a Doua Venire a Domnului, Dumnezeului și Mântuitorului nostru, Iisus Hristos, când are să-l ceară de la tine»”, a amintit Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul.

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală din București joi, 2 februarie 2023. Foto: Basilica.ro / Mircea Florescu

Ierarhul a mai spus că „sărbătoarea Întâmpinării Domnului ne aduce aminte și de mamele creștine”. Preasfinția Sa a precizat că fiecare familie din poporul lui Israel își dedica întâiul-născut Domnului, după cum Însuși Dumnezeu le poruncise prin Moise.

Întâlnirea Pruncului Sfânt cu Dreptul Simeon și Prorocița Ana, care reprezentau umanitatea în așteptarea lui Mesia, are semnificații deosebite, a subliniat Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul.

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală din București joi, 2 februarie 2023. Foto: Basilica.ro / Mircea Florescu

 

„Ea ne arată că Mântuitorul a fost așteptat cu bucurie, întâmpinat de cei doi bătrâni și apoi de foarte mulți oameni care au dorit să-L întâlnească, cum de altfel au fost în vremea vieții Mântuitorului, dar și apoi, în vremea istoriei Bisericii”, a mai spus episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.


Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a oficiat joi Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală din București. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale.

Vezi și:

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente