PS Timotei Prahoveanul: „Avem puterea de a fi împreună lucrători cu Hristos”

Făcând referire la ajutorul pe care putem să îl acordăm aproapelui nostru aflat în nevoie, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a explicat credincioşilor prezenţi duminică, 13 martie 2016, în biserica Parohiei Ciolpani, că noi oamenii „avem puterea de a fi împreună lucrători cu Hristos”. Ierarhul a mai precizat că „dacă reuşim să oferim, din ceea ce avem, altora care au nevoie strângem, de fapt, comori în cer”.

Pentru prima oară după 25 de ani credincioşii Parohiei Ciolpani din Protopopiatul Ilfov Nord s-au bucurat duminica aceasta de prezenţa unui ierarh în mijlocul comunităţii. În lăcaşul de cult al parohiei, ocrotit de Maica Domnului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Din soborul slujitor a făcut parte şi părintele Cristian Burcea, Protoiereul Protopopiatului Ilfov Nord, părintele paroh Cristian Marincea de la Parohia Ciolpani, preoţi şi diaconi.

În cadrul slujbei, Preasfinţia Sa a hirotonit preot pe diaconul Cristian Marincea pe seama paraclisului Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Ciolpani. Totodată, 3 elevi din cadrul parohiei, care au obţinut rezultate remarcabile la Olimpiada de Religie – faza judeţeană, au primit daruri din partea părintelui paroh Cristian Marincea.

Iertarea lui Dumnezeu este direct proporţională cu iertarea pe care noi o acordăm altora

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit depre importanţa iertării celor care ne greşesc, evidenţiind faptul că acest aspect al iertării este esenţial în viaţa unui creştin. Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a subliniat faptul că „Mântuitorul ne-a îndemnat să iubim şi pe cei care nu ne iubesc pe noi”, iar Părinţii Bisericii ne-au învăţat că „iertarea lui Dumnezeu este direct proporţională cu iertarea pe care noi o acordăm altora”.

Avem deci puterea de a fi împreună lucrători cu Hristos

„Evanghelia de astăzi ne mai vorbeşte despre comorile pe care le dorim să le avem aproape de noi”, a mai precizat Preasfinţitul Părinte Timotei arătând că Împărăţia Cerurilor este locul unde comorile nu se pierd. „Sfântul Ioan Gură de Aur spune că cele mai sigure locuri unde putem pune banii sunt buzunarele săracilor”, a suliniat ierarhul.

Totodată, Preasfinţia Sa a arătat că există multe feluri de a ne agonisi comoară în cer: „În primul rând să ne uităm la cel care are mai puţin decât noi. Dacă avem mai multe bucate să oferim şi celui care nu are. Dacă avem ceva de băut şi vedem pe cineva însetat să ne facem milă de el, dacă cunoaştem pe cineva care tremură de frig şi noi avem căldură şi haine să îl ajutăm să se încălzească. Avem deci puterea de a fi împreună lucrători cu Hristos”.

La final, Preasfinţia Sa a vizitat Centrul pentru persoane vârstnice şi capela parohiei ocrotită de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, dar şi Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Ciolpani.

***

Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Ciolpani a fost înfiinţat în anul 1936 pentru copiii bolnavi de plămâni. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a devenit centru pentru îngrijirea persoanelor vârstnice, destinaţie pe care şi-a păstrat-o până în prezent.

Comentarii Facebook


Știri recente