PS Timotei Prahoveanul a vorbit la Patriarhie despre tema cea mai importantă a propovăduirii Mântuitorului

În Duminica după Botezul Domnului, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul le-a vorbit credincioşilor prezenţi la Catedrala Patriarhală despre tema cea mai importantă a propovăduirii Mântuitorului.

Potrivit Episcopului vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, tema Împărăţiei Cerurilor a fost anunţată de Mântuitorul Hristos încă din prima zi a activităţii Sale misionare.

„Este locul pentru care ne pregătim să nu-l pierdem”, a spus Preasfinţia Sa.

În predica din timpul Sfintei Liturghii, Episcopul a vorbit şi despre pocăinţă.

„Pocăinţa este acea scară pe care noi cei căzuţi şi plecaţi departe în lumea păcatului ne întoarcem din locul în care am căzut, iar Sfântul Vasile cel Mare ne spune că pocăinţa trebuie săvârşită astăzi. Nu ştim dacă mâine este o zi pe care o vom mai avea de la Dumnezeu”.

„Pocăinţa nu se face în văzut lumii. Pocăinţa este o atitudine profundă care se manifestă între cel care plânge şi Dumnezeu care primeşte lacrimile”.

La Sfânta Liturghie de la Patriarhie au participat şi membrii Consiliului Naţional al ASCOR.

PS Timotei Prahoveanul a făcut cunoscută credincioşilor din Catedrală prezenţa acestora, le-a mulţumit pentru participare şi activitatea misionară şi s-a rugat lui Dumnezeu „să-i inspire pe mai departe, să aibă o lucrare micionară, să fie pildă pentru tinerii de vârsta lor”.

CN al ASCOR s-a întâlnit după Sfânta Liturghie cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Mai multe imagini în Galeria Foto.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente