PS Timotei Prahoveanul a slujit la Catedrala Patriarhală. Ierarhul a hirotonit în diacon un tânăr teolog

Numeroşi credincioşi au participat duminică în Catedrala Patriarhală la Sfânta Liturghie. Slujba a fost oficiată în 11 decembrie 2016 de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În cuvântul rostit ierarhul a subliniat că putem aduce Împărăţia lui Dumnezeu înlăuntrul oamenilor prin faptele noastre.

Împărăţia lui Dumnezeu despre care ne-a vorbit Mântuitorul Iisus Hristos este împărăţia dinlăuntrul nostru în primul rând, împărăţia din inima fiecăruia. Sunt bucurii nebănuite pe care oamenii care vin la Biserică le simt atunci când ascultă Sfânta Liturghie. Totodată, sunt bucurii negrăite pe care oamenii le simt atunci când fac bine, când împart cu alţii ceea ce le-a oferit Dumnezeu, când îi cheamă la masă pe alţii. De asemenea, când se pun în slujba aproapelui, a aproapelui văzut ca rudenie, dar şi aproapele de departe, adică aproapele cel străin pe care nu-l mai slujeşte nimeni. Aceste bucurii pe care le simt oamenii care Îl caută pe Domnul îi aduc (n. red.: aproapelui cel străin) Împărăţia lui Dumnezeu înlăuntrul lui, a spus Preasfinţia Sa.

În cadrul Sfintei Liturghii, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a săvârșit și hirotonia întru diacon a tânărului teolog Eugen Lazăr, pe seama Bisericii bucureștene Sfântul Silvestru.

Răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie au fost oferite de Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române. La momentul Chinonicului, corala a susţinut un recital de colinde.

Comentarii Facebook


Știri recente