PS Timotei Prahoveanul a sfinţit la Parohia Oborul Nou racla cu un veşmânt al Sf. Dimitrie cel Nou

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a sfinţit joi racla în care se află un veşmânt un Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou şi aşezată la biserica parohiei Oborul Nou din Capitală.

„De vreme îndelungată, de aproape două veacuri şi jumătate, Sfântul Dimitrie este rugător pentru cetatea Bucureştilor. În această perioadă când mulţi preoţi, dar şi credincioşi doresc să se împărtăşească din virtuţile şi darurile bogate ale sfinţilor, un veşmânt al Sfântului Dimitrie a fost dăruit de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel acestei parohii”.

„A fost oficiată slujba de sfinţire a raclei într-o evlavioasă pomenire a Sfântului Dimitrie, dar şi ca răsplată pentru cei care au împodobit-o. Fiecare jertfă, cât de mică, este primită înaintea lui Dumnezeu. De aceea, noi adresăm cuvânt de mulţumire celor prin care s-a realizat această raclă”, a spus Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor la momentul sfinţirii.

Racla pentru veșmântul sfântului a fost executată la Atelierele Patriarhiei Române.

Sfinţirea raclei a fost precedată de Sfânta Liturghie, oficiată tot de PS Timotei Prahoveanul.

În predică, ierarhul a vorbit despre modelul de viaţă al părinţilor Maicii Domnului, cinstiţi în ziua de 9 septembrie.

„Sărbătoarea ne oferă un prilej fericit despre părinţii care s-au rugat mult şi şi-au aşteptat copiii sau cei care şi-au crescut copiii în frică de Dumnezeu. Dacă privim în paginile Sfintei Scripturi atât în Vechiul, cât şi în Noul Legământ, vom întâlni exemple strălucitoare de părinţi care şi-au iubit copiii, în raport cu Dumnezeu”.

„Cea mai frumoasă învăţătură a acestei sărbători este a iubirii faţă de Dumnezeu, dar şi faţă de prunci a Sfinţilor Ioachim şi Ana într-o vreme în care tot mai multe familii nu vor să aibă copii; într-o vreme când tot mai multe familii sacrifică pruncii înainte de a se naşte, înainte de a se boteza, înainte de a-i pune sub ocrotirea Domnului”.

„Exemplul Sfinţilor Ioachim şi Ana este mai mult decât grăitor. Ei ne îndeamnă la credinţă puternică şi ne arată că uneori este nevoie de vreme îndelungată şi de rugăciune stăruitoare pentru a avea un prunc”, a subliniat Preasfinţia Sa.

Biserica Oborul Nou este situată la intersecţia străzii Avrig cu strada Popa Lazăr.

Mai multe imagini în Galeria Foto.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica
Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Comentarii Facebook


Știri recente