PS Timotei Prahoveanul a sfinţit două racle pentru moaştele Sf. Cuv. Alexie şi Sf. Ier. Grigorie Dascălul

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a sfinţit miercuri la Biserica Sf. Alexie din Bucureşti două racle pentru moaştele Sf. Cuv. Alexie, Omul lui Dumnezeu, şi Sf. Ier. Grigorie Dascălul, Mitropolitul Ţării Româneşti, care se află în lăcaşul de cult.

Alături de ierarh, s-a aflat şi Arhim. Nectarie Șofelea, stareţul Mănăstirii Radu Vodă.

Cele două racle au fost realizate prin eforturile clericilor şi membrilor comunităţii parohiale. Evenimentul a avut loc în ziua de cinstire a Sf. Cuv. Alexie, iar biserica bucureşteană este singura din Capitală cu acest hram.

Anterior sfinţirii, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a oficiat Sfânta Liturghie. În cuvântul rostit, a prezentat asemănări între vieţile Sf. Cuv. Alexie şi Sf. Cuv. Parascheva.

„În timp ce noi preferăm tot felul de bunătăţi, există persoane care doresc să se lepede de acestea. Este o rânduială a lui Dumnezeu şi de aceea sfinţii sunt cu adevărat oameni şi prieteni ai Săi”.

„De asemenea, dacă privim cu atenţie, observăm similitudini între viaţa Cuviosului Alexie şi cea a Sfintei Parascheva: şi ea provenea dintr-o familie cu posibilităţi, dar a renunţat la toate şi a plecat departe, însă la sfârşitul vieţii, la porunca îngerului, s-a întors şi şi-a dat sufletul lui Dumnezeu în patria ei, murind nu departe de locul în care s-a născut”.

La final, PS Timotei Prahoveanul a îndemnat: „Să ne rugăm cu stăruinţă Sfântului Alexie să ne dăruiască puterea de a ne înstrăina de lucrurile deşarte ale acestei lumi, înţelegând că prietenia şi legătura cu Dumnezeu sunt mai preţioase decât orice avuţie”.

Foto credit: Ziarul Lumina


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente