PS Timotei Prahoveanul a sfințit capela bisericii din Cornu de Jos. La eveniment au participat numeroși credincioși din localitate

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat duminică sfințirea capelei ce aparține bisericii Cornu de Jos, jud. Prahova. La slujbă au participat numeroși credincioși din localitate, dar și reprezentanți ai autorităților locale.

După binecuvântarea așezământului, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt în care a amintit celor prezenți de credința în Înviere și de dorința credincioșilor de a înălța rugăciuni către Dumnezeu pentru cei trecuți la cele veșnice.

După tradiția unor mănăstiri cunoscute s-au înălțat mai multe capele și în cimitirele unor localități. Această zidire de capele în cimitire ne arată credința în Înviere și dorința multor oameni de a se ruga pentru cei care nu mai sunt pe pământ, a declarat PS Timotei Prahoveanul pentru Trinitas TV.

În finalul evenimentului, părintele paroh George Leescu a primit rangul de iconom stavrofor. De asemenea, persoanele care au contribuit la construirea capelei au primit diferite acte de cinstire.


Piatra de temelie a lăcașului, aflat în cimitirul parohial, a fost așezată în urmă cu doi ani. Construirea așezământului a fost posibilă datorită implicării comunității din localitatea prahoveană.

Foto credit: Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente