PS Timotei Prahoveanul a sfințit biserica din Udrești. Locașul de cult are o istorie de peste 200 de ani

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a oficiat duminică slujba de sfințire a filiei Udrești a parohiei Podgoria, cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”.

Slujba de binecuvântare a lucrărilor de restaurare a fost urmată de oficierea Sfintei Liturghii la care au participat peste 1000 de credincioși.


Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a subliniat în cadrul omiliei rostite importanța sufletului în activitatea de propovăduire a lui Hristos.

„De multe ori Mântuitorul a vorbit despre valoarea sufletului, despre valoarea persoanei umane, arătând că un suflet valorează mai mult decât tot ceea ce reprezintă lumea aceasta”.

Primul lucru pe care-l învățăm din Evanghelia duminicală (Luca 8: 26-39), a spus Preasfinția Sa este că „Mântuitorul Hristos a prețuit mai mult sufletul unui om care se chinuia cumplit decât bogăția întregului ținut reprezentată prin cei 2000 de porci care se aflau în preajma locului în care-și ducea nefericitele zile acel demonizat”.

Această atitudine a Mântuitorului i-a scandalizat pe cei din cetate. N-au înțeles gestul lui Hristos, dragostea pe care o arăta față de omul aflat sub tirania diavolului, așa cum a arătat întotdeauna o atenție deosebită față de omul aflat în suferință.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a explicat în cadrul predicii un alt aspect care reiese din cadrul pasajului biblic: mărturisirea diavolilor

„În timp ce fariseii îl contestau pe Mântuitorul, diavolii L-au mărturisit. Această mărturisire nu a fost sinceră”, a spus Preasfinția Sa.

Sfântul Ioan Gură de Aur ne spune că L-au mărturisit pe Hristos pentru a face dezbinare între El și farisei.

Pentru activitatea desfășurată în cadrul comunității parohiale, Pr. paroh a primit distincția de iconom.

Foto credit: Captură Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Eroii români comemorați la cimitirul din Mons, Belgia

De sărbătoarea „Înălțării Domnului”, 28 mai 20202, au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele şi monumentele închinate acestora din ţară şi străinătate. O ceremonie religioasă și…