PS Timotei Prahoveanul a reflectat la tăcere în prima seară a Canonului Mare

În prima zi din Postul Mare, PS Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat slujba Canonului celui Mare la Mănăstirea Radu Vodă din capitală, informează Radio Trinitas.

La slujba din 27 februarie 2017 ierarhul a vorbit despre sobrietatea acestor zile de post și a evidențiat îndemnuri cuprinse în imnul compus de Sfântul Andrei Criteanul.

Primele zile ale Postului Mare sunt numite zilele rugăciunii, ale pocăinței și ale tăcerii, a amintit ierarhul, făcând referire la creștinii din trecut, în special monahi, care nu vorbeau deloc în acest post pentru a nu irosi timpul de rugăciune.

Noi am schimbat preocupările celor de altădată care se rugau mult, cu vorbele multe și cu faptele risipite. În loc să ne rugăm mult vorbim foarte mult și amânăm mereu pocăința, a adăugat Preasfinția Sa.

În finalul cuvântului rostit, ierarhul a reflectat la caracterul intim al rugăciunii.

Dacă vom avea măcar câteva zile în care ne vom pleca genunchii, ferindu-ne de ochii oamenilor și așteptând răsplată nu de la oameni ci de la Dumnezeu, vom reuși să urcăm această scară a virtuților, urcușul către Înviere, a concluzionat PS Timotei.

Citirea Canonului Sfântului Andrei Criteanul continuă și în următoarele trei zile. Slujba este oficiată în cadrul Pavecerniței Mari, în atmosferă de smerenie și pocăință.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…