PS Timotei Prahoveanul a oficiat slujba de înmormântare a Stelei Popescu la Mănăstirea Cernica. Sute de persoane s-au rugat pentru sufletul artistei

Actrița Stela Popescu a fost înmormântată duminică în cimitirul de la Mănăstirea Cernica. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Sute de persoane au participat la slujbă, între care actori, personalități, prieteni, dar și Alexandru Arșinel, cel care a format împreună cu Stela Popescu un bine-cunoscut cuplu artistic timp de peste patru decenii.

În cadrul slujbei, după citirea textului evanghelic, PS Timotei a transmis mesajul de condoleanțe al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, intitulat A unit bucuria vieţii cu lumina credinţei – Actriţa Stela Popescu (1935-2017).

Născută într-o familie credincioasă, în Basarabia, Doamna Stela Popescu nu a uitat în toată viaţa ei educaţia pe care a primit-o în copilărie, şi anume: credinţa în Dumnezeu, rugăciunea, făcută pe ascuns în timpul comunismului, şi convingerea că Dumnezeu o iubeşte şi o ocroteşte mereu pe calea vieţii, aşa cum mărturisea ea însăşi, a precizat Patriarhul Daniel în mesajul transmis.

Prin intermediul delegatului său, Părintele Patriarh a subliniat calitatea ei de femeie credincioasă, cu suflet mare, care participa la slujbele bisericii și împlinea tradițiile creștine.

După mesajul Patriarhului citit de PS Timotei, a urmat un cuvânt de rămas bun rostit de actorul Alexandru Arșinel.

Mă simt singur pe scenă fără tine, draga mea prietenă, a mărturisit artistul. Acesta a numit-o steaua teatrului românesc de revistă.

În continuare au luat cuvântul și alți apropiați ai artistei, după care cortegiul funerar condus de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul s-a îndreptat spre cimitirul Cernica, unde au urmat rânduielile de așezare a trupului în mormânt, însoțite de onoruri militare.

Actrița Stela Popescu a trecut la cele veșnice joi, 23 noiembrie 2017, la vârsta de 81 de ani. După aflarea acestei vești triste, Părintele Patriarh Daniel și-a exprimat condoleanțele prin intermediul unui mesaj și a înălțat rugăciuni pentru odihna sufletului artistei.

Foto: captură video Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente