PS Timotei Prahoveanul a explicat cum ar trebui să răspundem chemării Mântuitorului

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală. În cuvântul rostit, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a explicat textul evanghelic duminical despre chemarea la propovăduire a Sfinților Apostoli Petru și Andrei.

„Mântuitorul ne cheamă pe toți, dincolo de misiunea și profesia fiecăruia dintre noi, ne cheamă să-L urmăm, să lăsăm toate, iar dacă nu am ajuns la această măsură va trebui să lucrăm mai mult și să luptăm cu noi înșine”, a spus ierarhul.

„Dacă cumva nu suntem la înălțimea chemării lui Dumnezeu, ce putem face?”

Indiferent de vârstă, explică ierarhul, „va trebui să adăugăm iubire la puțina iubire pe care o avem, mai multă râvnă la ceea am dobândit sau încă nu am dobândit și mai mult dor după Dumnezeu, într-o lume care caută numai atâtea lucruri efemere”.

„Să avem puterea să recunoaștem că măsurile noastre limitate ne împiedică adeseori să-L urmăm. Ne împiedică adeseori să venim la biserică și să răspundem chemării celor din jur, invitațiilor și iubirii oamenilor de alături” a adăugat Preasfinția Sa.

Întrucât, Biserica Ortodoxă Română a stabilit ca în a doua duminică după Rusalii să fie închinată Sfinților Români, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a vorbit și despre moștenirea spirituală și duhovnicească lăsată în urmă de aceștia.

„Sfinții neamului nostru sunt adevărata noastră bucurie și marele tezaur al neamului românesc. Mai mare tezaur decât acest nor de mărturii nu poate exista”.

„Sfinții români din toate timpurile și din toate locurile ne îndeamnă și pe noi la aceeași cale, ei sunt modelele spre care ar trebui să privim”, a adăugat la final ierarhul.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente