PS Timotei Prahoveanul a binecuvântat lucrările de construcție efectuate la biserica din localitatea Tunari

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a binecuvântat sâmbătă, 7 octombrie 2017, lucrările de construcție efectuate la biserica din localitatea ilfoveană Tunari. Lăcașul de cult a fost construit într-o perioadă de 11 ani.

După oficierea slujbei, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie. În cuvântul de învățătură, ierarhul a evidențiat faptul că fiecare om trebuie să aibă ca modele de viață creștină sfinții, anunță Radio Trinitas.

Sfinții mărturisesc dragostea creștinilor față de învățătura Bisericii. Dragoste pe care noi o avem într-o mică măsură, dar pe care trebuie ne-o împrospătăm mereu privind la chipurile acestor martiri ai Bisericii între care se află și sfinții pomeniți astăzi, a spus Preasfinția Sa.

La finalul omiliei rostite, Părintele Episcop a evidențiat faptul că este mare bucuria omului care reușeste să contribuie la construirea unui lăcaș de cult.

Nu este mai mare bucurie pentru cineva decât aceea să știe că în viața lui a ctitorit o biserică. Acolo oamenii pot veni pentru a-și plânge păcatele și pentru a-și sfinții viața. Acest moment important al binecuvântării lucrărilor ne îndemnă pe toți să ne împodobim sufletele așa cum se împodobesc bisericile, a precizat ierarhul.

După oficierea Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a oferit, din partea Părintelui Patriarh Daniel, primarului localității Tunari, Alexandru Neacșu, ordinul Sanctus Stephanus Magnus al Patriarhiei Române. Aceeași distincție au primit și alți doi foști primari.

Totodată, alte persoane care au avut merite deosebite în construirea lăcașului de cult au primit diplome de cinstire.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente