PS Timotei: O rugăm pe Împărăteasa cea Preabună să ducă rugăciunile noastre înaintea Fiului ei

PS Timotei Prahoveanul a liturghisit de praznicul Adormirii Maicii Domnului în Catedrala Patriarhală. În cadrul slujbei, Episcopul a rugat-o pe Născătoarea de Dumnezeu să transmită rugăciunile noastre înaintea Fiului ei.

Credincioşii au ascultat marţi, 15 august 2017, cuvântul Preasfinţitului Timotei care a făcut referire la argumentele şi importanţa cinstirii Fecioarei Maria. Ierarhul a evidenţiat că Născătoarea de Dumnezeu a fost numită de Părinţii Bisericii Maica luminii sau Maica milostivirii.

Printre cei care o cinstesc pe Maica Domnului se află mamele creştine pentru că şi ea a fost mamă a Mântuitorului Hristos şi a simţit durerea Fiului ei, aşa cum simt mamele durerea fiilor lor. De asemenea, a continuat Preasfinţia Sa, este cinstită de episcopi şi preoţi pentru că ea a fost mama Marelui Arhiereu.

Spre finalul predicii sale, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor i-a cerut Maicii Domnului să-i ocrotească pe toţi oamenii.

Îi adresăm smerită rugăciune, rugându-o ca să acopere cu milostivirea sa pe fiii ei, pe toţi cei care o cinstesc, pe toţi cei care au ascultat în acest post paraclisul care îi este închinat sau celelalte rugăciuni şi alcătuiri ale Părinţilor Bisericii pe care le găsim în cărţile noastre de cult. O rugăm pe Împărăteasa cea Preabună să ducă rugăciunile noastre înaintea Fiului ei, să ne ierte greşelile noastre şi să ne acopere cu Cinstitul ei Acoperământ şi cu dragostea ei fără margini.

Răspunsurile la Slujba Utreniei au fost oferite de Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale, iar la Sfânta Liturghie de Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române.

© Iulian Dumitraşcu / Agenţia de ştiri Basilica

Comentarii Facebook


Știri recente