PS Timotei: Marele triumf al omului modern este întârzierea morţii. Marea înfrângere este că nu ştie, de multe ori, ce să facă cu viaţa sa

PS Timotei

În duminica dinaintea Praznicului Intrării Maicii Domnului în Biserică, 20 noiembrie 2016, credincioşii Parohiei Sfântul Nectarie Taumaturgul din Coslada (Madrid) au primit vizita Preasfinţitului Părinte Timotei, Episcopul Spaniei şi Portugaliei. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie şi a adresat un cuvânt de învăţătură credincioşilor prezenţi, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Evanghelia zilei este una cât se poate de  actuală, a menţionat Preasfinţia Sa în omilia rostită. Oare nu exprimă ea atât de bine ceea ce experimentăm în fiecare zi: fragilitatea vieții și realitatea morții?! Într-o lume care vrea să aibă din ce în ce mai mult, dar fără a se îmbogăți înaintea lui Dumnezeu, evanghelia ne amintește ceea ce contează cu adevărat: să ai grijă de sufletul tău, de inima ta. Care este preocuparea noastră cea mai mare în această zi? Ce planuri avem pentru săptămâna viitoare? Dar pentru perioada următoare? Avem de gând să cultivăm doar valorile acestei lumi sau să ne îmbogățim și sufletul? Marele triumf al omului modern este întârzierea morţii. Marea înfrângere este că nu ştie, din păcate de multe ori, ce să facă cu viaţa, a adăugat Preasfinţitul.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Timotei a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod la prima duminică a Postului Naşterii Domnului, îndemnând pe cei de faţă să adauge rugăciunii şi privegherilor, fapta bună, să deprindă astfel practica braţului întins celui ce are nevoie, mai ales acum, în preajma sărbătorilor, când sentimentul însingurării, al părăsirii este trăit mult mai intens de o categorie de oameni din ce în ce ce mai încercată din cauza poverilor materiale, dar şi a înstrăinării de cei dragi. 

Părintele paroh George Cimpoca a primit din partea Preasfinţitului Timotei, Crucea Episcopiei Spaniei și Portugaliei, în semn de apreciere a eforturilor depuse, alături de doamna preoteasă, Gina Cimpoca, de familia sa şi de credincioşii comunităţii, în bunul mers al parohiei pe care o păstoreşte de peste nouă ani de zile.

3-6

 

Comentarii Facebook


Știri recente