PS Timotei la sfinţirea raclelor de la Biserica Icoanei: Moaştele sfinţilor sunt un tezaur de mare preţ

Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a sfinţit duminică raclele în care se află fragmente din moaştele sfinţilor: Irodion de la Lainici, Dimitrie Izvorâtorul de mir, Sebastian, Nazarie, Protasie, Ghervasie şi Chelsie. Evenimentul a avut loc înainte de oficierea Sfintei Liturghii în Biserica Icoanei din Bucureşti.

În omilia sa, ierarhul a evidenţiat faptul că moaştele sfinţilor reprezintă „un tezaur de mare preţ” şi a adus aminte de evlavia voievozilor din vechime care în toate ctitoriile lor doreau să aşeze un fragment din moaştele unui sfânt.

De multe ori aceştia făceau eforturi considerabile, călătoreau la locurile sfinte pentru a atinge acest deziderat, însă efortul lor era un act de „dragoste îndreptată către Dumnezeu Cel minunat întru sfinţii Lui”, a spus PS Timotei.

Preasfinţia Sa a apreciat eforturile celor care au ajutat la confecţionarea acestor racle şi îndemnat la milostenie, deoarece „singurele daruri pe care le luăm cu noi dincolo sunt cele pe care le oferim altora şi mai ales lui Dumnezeu”, a afirmat Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul.

Pomenindu-i pe sfinţii ale căror moaşte se regăsesc în lăcaşul de cult bucureştean, ierarhul s-a rugat „să ne ajute în urcuşul nostru către întâlnirea cu Mântuitorul Hristos cel Înviat din morţi”. El a cerut să ne dăruiască „marele dar al credinţei şi iubire mai multă faţă de Mântuitorul Hristos”.

Făcând referire la textul evanghelic duminical, Preasfinţitul Părinte Timotei a subliniat faptul că virtutea credinţei „este cel mai important lucru din viaţa unui următor adevărat al Mântuitorului.

„Credinţa este cel mai mare dar pe care îl are un fiu al Bisericii şi un următor al Mântuitorului”, a evidenţiat Preasfinţia Sa precizând că „fericiţi sunt cei ce cred în Domnul cel Înviat din morţi şi-L iubesc şi îl considereă cea mai mare bucurie a vieţii lor”.

Totodată, ierarhul atenţionat că de cele mai multe ori „noi cei grăbiţi din lumea de astăzi” aşteptăm numai semne şi trecem pe lângă atâtea lucruri minunate pe care Dumnezeu ni le dăruieşte nouă şi rămânem în continuare împietriţi şi departe de bucuria Învierii Lui.

Raclele au fost confecţionate la Atelierele Patriarhiei Române.

Foto credit: Mircea Popa/ZL

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente