PS Timotei la sfinţirea Bisericii din Măgurele: Departe de Dumnezeu viaţa noastră nu are sens

La resfinţirea Bisericii din Măgurele, veche de peste 150 ani, duminică, Episcopul Timotei Prahoveanul a atenţionat că „dacă rămânem departe de Dumnezeu”, stare în care am ajuns din cauza păcatului, „viaţa noastră nu are sens”.

Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, în calitate de delagat al Patriarhului României, a oficiat slujba de resfinţire a lăcaşului de cult şi Sfânta Liturghie.

În omilia de la Liturghie, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a făcut o paralelă între tânărul din Nain şi noi cei copleşiţi de păcate.

Ierarhul a evidenţiat că Hristos „adeseori se apropie şi de noi cum s-a apropiat de sicriul acelui tânăr, care era dus spre îngropare, şi ne spune să ne ridicăm”.

„Părinţii Bisericii spun că atunci când Mântuitorul s-a atins de tânărul din Nain, s-a atins de fapt de umanitatea căzută, de omul căzut pe cale, cel depărtat de Dumnezeu şi care a pierdut comuniunea cu El”, a atenţionat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Ierarhul a subliniat că „ori de câte ori venim la Biserică şi ne atingem de icoana Mântuitorului şi de Sfintele Lui Taine, pregătindu-ne cum trebuie să ne împărtăşim, El ne ridică din starea noastră depărtată de Dumnezeu în care ne-a dus păcatul, iar dacă rămânem departe de Mântuitorul viaţa noastră nu are sens”.

Un alt aspect subliniat de Preasfinţitul Părinte Timotei a făcut referire la faptul că „noi nu suntem făcuţi pentru ţărână, pentru mormânt, ci pentru viaţă veşnică”.

„Dincolo de vremelnicia acestei vieţi, cei care cred în Mântuitorul Hristos şi îl urmează pe El vor trăi veşnic”, pentru că „El este domnul vieţii veşnice, şi El a făgăduit această viaţă veşnică tuturor celor care cred în El”.

Totodată, Preasfinţia Sa a explicat că „Evanghelia de astăzi ne îndeamnă să fim atenţi cu cei îndoliaţi”.

Făcând referire la cuvintele Sf. Ap. Pavel „Plângeţi cu cei care plâng şi vă bucuraţi cu cei care se bucură”, ierarhul a spus că „ajutorarea cuiva în vremea suferinţei lui este fapta cea mai bună pe care o putem săvârşi”.

La finalul Sfintei Liturghii, pentru activitatea desfăşurată, părintele paroh Anton Ionescu a fost hirotesit iconom stavrofor, iar părintele slujitor Mina Ştefănescu a primit distincţia de iconom.

Primarul localităţii Măgurele, Constantin-Narcis Cătălin a primit ordinul „Sanctus Stephanus Magnus”, informează Trinitas Tv.

Foto credit: Mircea Popa/Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente