PS Timotei la Catedrala Patriarhală: Sărbătorile Maicii Domnului sunt popasuri pline de nădejde

„Sărbătorile închinate Preacuratei Născătoare de Dumnezeu sunt popasuri pline de nădejde pentru toți fiii Bisericii”, a spus PS Timotei Prahoveanul luni, la Catedrala Patriarhală.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a detaliat în predica sa lucrurile pe care le învățăm din fiecare sărbătoare a Maicii Domnului.

„În ziua Nașterii Maicii Domnului învățăm că nicio rugăciune stăruitoare nu rămâne fără răspuns de la Dumnezeu, în ziua Intrării în biserică învățăm că fiecare dintre noi trebuie să-și împlinească făgăduințele făcute înaintea lui Dumnezeu, în ziua Bunei Vestiri învățăm că Dumnezeu răsplătește curăția inimii, la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului învățăm că Apostolii Mântuitorului au venit de departe ca să o cinstească pe Maica Vieții care se muta de pe pământ la cer, iar la sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului învățăm că ea este mereu prezentă în rugăciune împreună cu fiii Bisericii”.

PS Timotei a menționat că sărbătorile Maicii Domnului au fost stabilite după Sinoadele 3 și 4 Ecumenice după anii 431 respectiv 451.

„Atunci Părinții Bisericii au hotărât că ea nu este doar o simplă născătoare de om sau de Hristos – cum spuneau unii, ci Născătoare de Dumnezeu. De aceea, i se cuvine preacinstire”, a spus ierarhul.

În legătură cu sărbătoarea din 21 noiembrie, Preasfinția Sa a evidențiat importanța ducerii copiilor, de mici, în biserică și la rugăciune: „Cei care sunt mereu înconjurați de rugăciunea părinților cresc în frică de Dumnezeu și aduc rod bogat”.

În final, PS Timotei a vorbit despre evlavia deosebită pe care o au oamenii către Fecioara Maria și a zis că spre ea „ne îndreptăm și noi nădejdea, privirile, rugăciunile, rugând-o să ne ocrotească cu Acoperământul ei, să ne încredințeze milostivirii Stăpânului și să ne dăruiască bucuria pe care a avut-o ea în vremea șederii aproape de Sfânta Sfintelor”.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierodiaconul Serghie Pârău a fost hirotonit ieromonah, pe seama Catedralei Patriarhale.

Vezi mai multe imagini în Galeria foto de la eveniment.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente