PS Timotei a sfințit Capela Spitalului Cantacuzino: Îmbogățirea în Dumnezeu, cea mai importantă investiție

„Îmbogățirea în Dumnezeu este cel mai important lucru sau, dacă vreți în alți termeni, cea mai importantă investiție pe care o face un om în lumea aceasta”, a spus duminică Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul.

Ierarhul a sfințit Capela Spitalului Clinic „Dr. I. Cantocuzino” din Capitală, unde a oficiat apoi Sfânta Liturghie și a vorbit și despre Evanghelia Bogatului căruia i-a rodit țarina.

„Evanghelia ne atenționează că, atunci când Îl excludem pe Dumnezeu din viața noastră, nimic nu are valoare. Adeseori, ne considerăm singurii importanți. Cei de lângă noi nu contează, nu au loc în viața noastră. Cei mai mulți dintre noi gândesc doar pentru sine, foarte rar se întâmplă ca cineva să privească și alături, să se gândească și la semenul lui, eventual la un om care trece printr-o suferință, printr-un necaz, printr-o mare lipsă.”

Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a subliniat că „este foarte important felul cum gândim”. Bogatul nu s-a gândit o clipă să-i mulțumească lui Dumnezeu sau să-i ajute pe alții din prisosul lui.

PS Timotei Prahovenaul a sfințit dumnică, 20 noiembrie 2022, Capela Spitalului Clinic „Dr. I. Cantocuzino” din Capitală. Foto: Basilica.ro / Raluca Ene

„Investiția în Dumnezeu este în primul rând să nu-L excludem pe Dumnezeu din ceea ce facem”, a explicat Preasfinția Sa.

„Doresc să spun câteva cuvinte despre cei care au investit cu folos în București”, a continuat ierarhul.

„Au fost oameni a căror bogăție a fost dobândită prin darul lui Dumnezeu. Cele mai importante biserici și mănăstiri ale cetății Bucureștilor, dar și instituții importante – între acestea și cele de refacere a sănătății, bolnițe mai întâi și apoi spitale, centre medicale – se datorează unor astfel de oameni, care au făcut investiții înțelepte, care nu și-au dărâmat hambarele și n-au dorit să-și zidească mai mari doar pentru ei, ci s-au gândit și la alții. Priviți la lucrurile cele cu adevărat frumoase și importante din București: ele se datorează unor astfel de investitori.”

PS Timotei Prahovenaul a sfințit dumnică, 20 noiembrie 2022, Capela Spitalului Clinic „Dr. I. Cantocuzino” din Capitală. Foto: Basilica.ro / Raluca Ene

Ierarhul a citit și Pastorala de Crăciun a Sfântului Sinod, care îndeamnă credincioșii la milostenie din puținul sau belșugul lor.

„Dumnezeu poartă de grijă mai ales pentru cei care investesc cu atenție și cu înțelepciune, gândindu-se și la ceilalți, nu numai la ei”, a încheiat părintele episcop-vicar.

La finalul liturghiei, ierarhul a înmânat distincțiile oferite de Părintele Patriarh Daniel, care este și Arhiepiscopul Bucureștilor.

  • Rangul de iconom stavrofor: Părintele Gabi Alin Nica, slujitorul capelei și coordonatorul preoților de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor;
  • Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus” pentru clerici (post-mortem,): fostul slujitor al capelei, Părintele Marian-Sorin Ivașcu,
  • Diplomă cu medalie a Anului comemorativ 2022: Prof. Dr. Iulian Brezean, managerul Spitalului Clinic „Dr. I. Cantacuzino”, Gina Pîrvu, director, și Sorin Spiridon;
  • Distincția de vrednicie cu chipul Sf. Dimitrie cel Nou: Ovidiu Marius Brădescu;
  • Distincția de vrednicie cu chipul Maicii Domnului: dr. Marinela-Ionela Stoian, prof. dr. Iuliana Ceaușu, dr. Corina Zetu, asist. Lenuța Paraschiv, asist. Cristina Roibu, asistent-șef Claudia Pușcașu, dr. Cristina Mihaela Bosinceanu, asist. Tudor Constanța Sămărtean, sistent-șef Cristina Viorica Rebrean, asist. Ioana Lascăr, și asist. Cornelia Grigore.
PS Timotei Prahovenaul a sfințit dumnică, 20 noiembrie 2022, Capela Spitalului Clinic „Dr. I. Cantocuzino” din Capitală. Foto: Basilica.ro / Raluca Ene

La eveniment au participat Părintele Consilier Ionuț Tutea, coordonatorul Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Părintele Cristian-Mihai Popescu, Protopopul Sectorlui 2 al Capitalei, preoți de caritate din eparhie, credincioși, personal medical.


Capela Spitalului clinic „Dr. I. Cantacuzino” are hramurile „Sf. Ioan Botezătorul” și „Sf. M. Mc. Efrem cel Nou”.

Vezi și:

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente