PS Timotei: Crucea rămâne nădejdea Bisericii şi lumină care călăuzeşte în noaptea în care trăim

În Duminica Sfintei Cruci Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, s-a rugat împreună cu credincioşii prezenţi în 19 martie 2017 la Mănăstirea bucureşteană Radu Vodă.

După citirea textului biblic (Marcu 8, 34-38), Preasfinţia Sa i-a îndemnat părinteşte să-L urmeze pe Mântuitorul Hristos. Urmarea lui Hristos este un lucru care a rămas departe între preocupările noastre, iar lepădarea de sine de care a vorbit Mântuitorul este de fapt o tot mai permanentă preocupare de sine pentru cei mai mulţi dintre noi.

Făcând referire la Sfânta Cruce, Părintele Episcop a subliniat că este prezentă foarte des în viaţa noastră.

Crucea a fost aşezată la răspântiile drumurilor ca să ne aducem aminte de cuvintele Mântuitorului Care a spus: «Eu sunt calea, adevărul şi viaţa». Crucea se aşează la morminte, la căpătâiul celor care au trecut din viaţa aceasta crezând în Înviere şi aşteptând ziua cea dreaptă a răsplătirii Domnului. Peste tot ne întâlnim cu Crucea Domnului. Crucea rămâne nădejdea Bisericii şi lumină care călăuzeşte în noaptea în care trăim.

La finalul predicii sale, PS Timotei Prahoveanul a explicat şi importanţa însemnării cu semnul Sfintei Cruci.

În această zi a cinstitei şi de viaţă făcătoarei Cruci să ne punem nădejdea în ea şi să o facem întotdeauna corect. Să nu uităm ca la începutul activităţii şi la sfârşitul ei, la începutul şi sfârşitul mesei, la începutul lucrurilor importante şi al celor de rând să facem semnul Sfintei Cruci, gândindu-ne la faptul că Domnul şi Mântuitorul nostru S-a răstignit pe ea pentru noi din iubire faţă de oameni, pentru a ne duce răscumpăraţi la Părintele Său, a conchis ierarhul.

În cadrul Sfintei Liturghii, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a hirotonit în preot pe Diac. Constantin Iordăchescu pe seama Parohiei Bălăceanca din Protopopiatul Ilfov Sud.

Duminica viitoare Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica Sf. Cuv. Ioan Scărarul.

Comentarii Facebook


Știri recente