PS Timotei către clericii hirotoniţi de sărbătoarea Sf. Agata: Să priviţi la chipul plin de lumină al muceniţei care a avut dragoste desăvârşită pentru Hristos

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a oficiat Sfânta Liturghie de ziua pomenirii Sfintelor Mucenice Agata și Teodula la Biserica Mănăstirii „Radu Vodă” din București. În cadrul slujbei, ierarhul a hirotonit un preot şi un diacon.

Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor i-a felicitat pe cei doi pentru primirea harului hirotoniei, dorindu-le râvnă sfântă, „să privească la chipul plin de lumină al sfintei prăznuite, Mucenița Agata, a cărei dragoste către Mântuitorul Hristos a fost desăvârșită”.

Părintele Mihai Pitiu a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Poiana Copăceni din Protopopiatul Vălenii de Munte, județul Prahova, iar Ioan Aurelian Marinescu, redactor la Ziarul Lumina al Patriarhiei Române a primit hirotonia în diacon pentru Parohia „Sfântul Gheorghe”-Grivița, Protoieria Sectorului 1 Capitală.

Despre această sfântă muceniţă care a suferit chinuri în timpul împăratului roman Deciu, Preasfinţia Sa a spus că „a refuzat toate onorurile, tot ceea ce ținea de stăpânitorii lumii de atunci, preferând iubirea pentru Domnul Iisus Hristos”.

„La o astfel de dragoste îi îndemn pe cei doi părinți hirotoniți astăzi, unul făcând-o prezentă în parohia sa, iar celălalt în cuvintele și scrierile sale din cotidianul Patriarhiei, dar și în slujirea diaconiei acolo unde a fost rânduit”, a spus PS Timotei, potrivit Ziarul Lumina.

Ioan Aurelian Marinescu a efectuat studiile universitare la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, încununate cu o teză de doctorat în Franța, la Strasbourg, cu tema „Omul și desăvârșirea lui în Dumnezeu. Studiu comparativ al perspectivelor antropologice ale lui Vladimir Lossky, Dumitru Stăniloae și Ioannis Zizioulas.

Foto credit: ZL

Comentarii Facebook


Știri recente