PS Timotei a oficiat Sfânta Liturghie în Paraclisul Facultății de Teologie din Capitală, aflat sub ocrotirea Sfintei Ecaterina (VIDEO)

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat sâmbătă Sfânta Liturghie în Biserica Sfânta Ecaterina – Paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Numeroși credincioși s-au rugat în paraclisul universitar împreună cu studenții și cadrele didactice ale Facultății. Din soborul slujitor a făcut parte Pr. Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie Justinian Patriarhul din Capitală.

Cu prilejul hramului acestui sfânt lăcaș, racla cu un fragment din moaștele Sfintei Ecaterina a fost așezată spre cinstire într-un baldachin special amenajat în apropierea bisericii.

Sfânta Liturghie de la Paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă din București, oficiată de Preasfințitul #TimoteiPrahoveanul.

Posted by TRINITAS TV on 24 Noiembrie 2017

Reflectând asupra vieții Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, ierarhul a spus că având toate lucrurile pe care cineva și le-ar putea dori, ea era totuși nemulțumită.

Aș putea să o compar cu tânărul din Evanghelie care având de toate, s-a apropiat într-o zi de Mântuitorul Hristos și i-a spus ce să facă pentru a dobândi viața veșnică: «Vinde toate câte ai şi le împarte săracilor şi vei avea comoară în ceruri; şi vino de urmează Mie. » (Lc. 18:22).

Această tânără a înțeles îndemnul lui Hristos. Ea a înțeles că nu valora nimic haina împărătească din purpură în comparație cu veșmântul luminos al Botezului pe care-l primesc cei care devin fii ai Împărăției Cerurilor, a explicat PS Timotei.

O rugăm pe Sfânta Ecaterina să ducă la Dumnezeu rugăciunile studenților teologi care sunt prezenți mereu aici la sfintele slujbe, dar și ale credincioșilor prezenți înaintea Mirelui din ceruri pe care Ea L-a slujit și L-a mărturisit, a adăugat la finalul predicii Părintele Episcop.

Foto credit: Sorin Ionițe / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente