PS Timotei a hirotonit un nou preot. „Îi dorim să pună în lumină tot ceea ce a învăţat în Grecia şi de la tatăl său”

Bishop Timotei of Prahova ordains priest

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a liturghist în 20 mai 2017, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti.

În timpul Sfintei Liturghii, PS Timotei Prahoveanul a oficiat o hirotonie în preot. Prin punerea mâinilor şi prin rugăciuni, Preasfinţia Sa a împărtăşit harul preoţiei Arhid. Mihai Constantin Muşat de la Biroul de protocol al Patriarhiei Române.

Ierarhul, în cuvântul rostit, l-a felicitat şi binecuvântat pe slujitorul Sfântului Altar.

Îl felicit pe Părintele Mihai Constantin în numele Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru primirea acestui dar şi har al preoţiei. Îi dorim să fie un preot atent cu misiunea lui şi să pună în lumină tot ceea ce a învăţat la Sfântul Munte Athos, la Tesalonic, dar şi ce a învăţat stând pe lângă tatăl său în copilărie şi învăţând cele ale preoţiei, a spus Părintele Episcop.

La eveniment au participat rude, apropiaţi şi colaboratori ai noului preot.

Părintele Mihai Muşat a fost numit pe seama Parohiei Sf. Arhangheli – Parc Ghencea I din Protoieria Sector 6 Capitală. Tânărul preot se remarcă prin studii de teologie urmate şi finalizate în Grecia. El lucrează de mulţi ani în Administraţia Patriarhală.

© Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente