PS Teofil de Iberia: Nu putem pipăi rănile Mântuitorului, dar putem alina suferința fraților noștri

Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia a oficiat duminică Sfânta Liturghie de hramul Bisericii „Sfântul Evanghelist Marcu” din Almendralejo. În cuvântul rostit, ierarhul a vorbit despre faptul că „noi nu-I putem pipăi rănile, la fel ca Sfântul Apostol Toma, dar le putem pipăi pe ale fraților noștri aflați în suferință și le putem alina”.

„Noi nu-L putem vedea pe Domnul, așa cum L-au văzut Sfinții Apostoli, dar, Îl putem întâlni la fiecare Sfântă Liturghie și ne putem împărtăși cu Trupul și Sângele Lui”, a mai explicat Preasfinția Sa.

Potrivit Arhiereului vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, Mântuitorul a dorit mai întâi „să-i întărească pe ucenicii Săi în credința că El a pătimit, a murit și a înviat, ca un Stăpân al vieții și al morții”, întrucât dacă ei nu ar fi fost convinși de acest adevăr „nu l-ar fi putut mărturisi, chiar cu prețul vieții lor”.

„Domnul l-a fericit pe Apostolul Toma, pentru că ‹a văzut și a crezut›, dar, ne-a fericit și pe noi, cei ce n-am văzut, dar am crezut, pe temeiul mărturisirii lor și a urmașilor lor”, a mai explicat ierarhul.

Prin urmare, Mântuitorul își dorește să fim credincioși „nu de dragul Lui, ci de dragul nostru, pentru ca noi crezând, să avem viață și fericire veșnică, în numele Lui”, iar această credință să o dăruim „copiilor și urmașilor noștri, până la sfârșitul veacurilor”.

De asemenea, la finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia a oficiat Taina Sfântului Botez pentru cel de al patrulea copil al familiei Părintelui Paroh Ioan Sârbu și a preotesei Elena Ramona.

„Nădăjduim că va crește în credință și în har”, a mai spus Arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei,

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente