PS Teofil de Iberia explică ce a dorit să transmită Mântuitorul prin învierea fiicei lui Iair

Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia, Arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei, a explicat duminică ce mesaj a dorit să transmită Mântuitorul prin învierea fiicei lui Iair.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia „Sfânta Muceniță Eulalia de Merida” din San Martin de la Vega, informează Eparhia Spaniei.

În cuvântul său, ierarhul a vorbit despre minunea vindecării fiicei lui Iair de Mântuitorul Hristos, prezentată în evanghelia duminicală.

Deşi minunea era una însemnată, „pentru Mântuitorul Iisus Hristos acesta este firescul”, a spus Preasfinţia Sa.

„Ceea ce noi numim minune, adică ceea ce depășește puterea noastră de a înțelege și mai ales de a realiza, pentru Mântuitorul nostru sunt lucruri obișnuite pentru că El poate să facă toate câte voiește, El este Cel care a adus întregul univers de la neființă la ființă”.

„El este Cel care l-a creat pe om întru început într-un mod cu totul și cu totul special, luând țărâna din pământ și așa l-a creat și modelat pe om și i-a suflat în nări suflare de viață, făcându-l pe om ființă vie”.

Potrivit PS Teofil de Iberia, prin această minune Iisus Hristos „a vrut să ne încredințeze pe toți că El este Stăpânul vieții și al morții, că el are stăpânire peste toate”.

Parohia „Sfânta Muceniță Eulalia de Merida” din San Martin de la Vega este păstorită de Părintele Cătălin Panciu.

Foto credit: Episcopia Spaniei şi Portugaliei

Comentarii Facebook


Știri recente