PS Sofronie: Zece ani de păstorire serbați prin rugăciune

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Oradea.

La slujba din 26 februarie 2017 au participat sute de credincioși, răspunsurile liturgice fiind oferite de corul Catedralei.

În această zi ierarhul a sărbătorit prin rugăciune zece ani de păstorire în această Eparhie, care s-au împlinit sâmbătă, 25 februarie, conform site-ului oficial al Episcopiei Oradiei.

În cuvântul rostit după citirea textului biblic, Preasfinția Sa a explicat că postirea înseamnă, înainte de toate, iertarea aproapelui, pentru a putea dobândi iertare de la Dumnezeu.

Totodată, ierarhul a spus că porunca postului trebuie împlinită cu bucurie.

Postul nu este prilej de tristețe, ci de bucurie duhovnicească pentru că ne ajută să ne depărtăm de ceea ce ne leagă mai mult de lumea materială și să ne apropiem de Dumnezeu, a continuat PS Sofronie.

În cadrul slujbei, Chiriarhul Oradiei a hirotonit preot pe arhidiaconul Nicolae Alin Herlea, pe seama Catedralei Episcopale Învierea Domnului din Oradea. Noul preot a primit la final și hirotesirea în duhovnic.

Comentarii Facebook


Știri recente