PS Sofronie: Zece ani de la întronizare, marcați prin rugăciune

În Duminica Ortodoxiei, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei a aniversat prin rugăciune zece ani de la întronizarea în această Eparhie.

Ierarhul a oficiat în 5 martie 2017 Liturghia Sfântului Vasile cel Mare în Catedrala Episcopală Învierea Domnului din Oradea, împreună cu un sobor de clerici.

La slujbă au participat sute de credincioși orădeni, răspunsurile liturgice fiind oferite de corul Catedralei, informează Pr. Cristian Rus, Consilier cultural și relații mass-media al Eparhiei.

În cadrul Sfintei Liturghii Chiriarhul Oradiei a oferit distincții clericale pentru doi dintre slujitorii Catedralei Episcopale: diaconul Gabriel Marius Cloboc a fost hirotesit arhidiacon, iar Părintele Nicolae Alin Herlea a primit hirotesia în iconom-stavrofor.

După citirea textului evanghelic, Pr. Cristian Rus a citit Pastorala Sfântului Sinod din Duminica Ortodoxiei.

Pr. Nicolae Alexandru Pop, Vicar eparhial, a rostit alocuțiunea Mărturisire a frumuseții și slavei Sfintei Ortodoxii – Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, 10 ani de slujire a poporului dreptmăritor din Bihor.

La finalul slujbei, PS Sofronie a mulțumit în cuvântul rostit pentru binefacerile primite în anii de păstorire.

Mulțumirea mea se întreaptă, a adăugat ierarhul, către preoțimea din Bihorul străbun și către dumneavoastră, iubiți fii și fiice duhovnicești, iubiți frați și surori în credință, poporul lui Dumnezeu care străjuiește aici, la marginea dinspre Apus a neamului nostru românesc.

Totodată, Chiriarhul a îndemnat pe cei prezenți să sprijine misiunea Bisericii Ortodoxe Române prin contribuția, după posibilitățile fiecăruia, la colecta pentru Fondul Central Misionar.

***

Preasfinţitul Părinte Sofronie a fost ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în data de 13 februarie 2007, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei și întronizat, în 25 februarie – Duminica Ortodoxiei – în vechea Catedrală Adormirea Macii Domnului – Biserica cu Lună din Oradea.

Comentarii Facebook


Știri recente

Peste 200 de tineri participă la ITO Oltenia

Peste 200 de tineri sunt așteptați să participe la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Oltenia, desfășurată la Craiova, în perioada 20 – 22 iunie. La această întâlnire locală participă tineri din cele patru eparhii ale Mitropoliei…