PS Sofronie: Sfinții sunt adevărați purtători de Hristos și oameni desăvârșiți prin lucrarea Duhului Sfânt

În Duminica Tuturor Sfinților, Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a efectuat o vizită pastorală în Parohia Izvorul Tămăduirii din Oradea, cu prilejul aniversării a 80 de ani de la târnosirea bisericii.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de clerici, între care s-a aflat și Pr. Prof. Dr. Dumitru Megheșan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Oradea, fost slujitor al acestei biserici, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit după citirea textului evanghelic rânduit, Preasfinția Sa a subliniat faptul că Sfinții sunt adevărați purtători de Hristos și oameni desăvârșiți prin lucrarea Duhului Sfânt.

Sfinții au lăsat familii, țarini, bogății și s-au despărțit de ai lor pentru a-L urma pe Hristos. Ei și-au curățit firea de toată întinăciunea patimilor prin lucrarea Duhului Sfânt. S-au luminat și s-au îndumnezeit, printr-o cale a pocăinței de o viață întreagă, a adăugat ierarhul.

În această duminică îi pomenim nu doar pe sfinții trecuți în calendarele bisericești și în sinaxare, ci și pe cei ale căror nume nu le știm, dar care sunt cunoscuți de Dumnezeu în ceruri și ale căror nume sunt scrise în cartea veșniciei, a amintit Chiriarhul Oradiei.

În aceeași zi, PS Sofronie a hirotesit arhidiacon pe diaconul Raul Ilie Toma, slujitor al Catedralei Episcopale din Oradea. De asemenea, arhidiaconul Sebastian Richard Lakatos, secretar eparhial, a fost hirotonit preot pe seama Bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din parohia Tilecuș, Protopopiatul Oradea.

Cu prilejul aniversării celor opt decenii de la târnosirea sfântului locaș, a fost lansat volumul Biserica Izvorul Tămăduirii din Oradea, al Părintelui Dorel Octavian Rusu, parohul bisericii Izvorul Tămăduirii și Protoiereul Protopopiatului Oradea.

Comentarii Facebook


Știri recente