PS Sofronie: Rostul nostru, al creștinilor, este de a aduce mereu aminte lumii în care trăim de existența vieții veșnice

Duminică, 27 noiembrie 2016, Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a binecuvântat lucrările de restaurare și înfrumusețare realizate la biserica parohială Hidișelu de Sus I cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Protopopiatul Oradea, informează site-ul oficial al Episcopiei Ortodoxe a Oradiei.

În cuvântul rostit, Preasfințitul Părinte Sofronie a explicat celor prezenţi înţelesurile duhovniceşti ale fragmentului scripturistic citit la Sfânta Liturghie.

Câți dintre cei de astăzi își mai pun cu adevărat problema vieții veșnice? Pentru că trăim într-o societate de consum, o societate foarte puternic afectată de materialism, într-o lume secularizată, înstrăinată de Dumnezeu. Cultura materialistă a lumii în care trăim îi învață pe oameni, și în special pe copii și pe tineri, cum să trăiască bine aici pe pământ, o lume care l-a alungat pe Dumnezeu, care caută să îi marginalizeze pe propovăduitorii Lui. Rostul nostru, al creștinilor, este de a aduce mereu aminte lumii în care trăim de existența vieții veșnice, a subliniat Preasfinția Sa.

În cadrul Sfintei Liturghii, pentru lucrarea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească realizată până în prezent, Episcopul Oradiei a hirotesit pe părintele paroh Eugen Ioan Hercuț întru iconom.

Părintele protopop Dorel Octavian Rus a rostit, în numele credincioșilor enoriei, un cuvânt de bun venit ierarhului, făcând o scurtă prezentare istorică a vieții bisericești din această localitate.

La final, Preasfințitul Părinte Sofronie a felicitat pe părintele paroh și pe credincioșii din parohia Hidișelu de Sus I pentru frumoasele lucrări de restaurare a bisericii și casei parohiale. De asemenea, Preasfinția Sa a adresat un îndemn ca în perioada Postului Nașterii Domnului să fie înmulțită ajutorarea celor bolnavi.

Comentarii Facebook


Știri recente