PS Sofronie prezent la hramul Bisericii Duminica Sfinților Români

În a doua Duminică după Rusalii, Biserica Duminica Sfinţilor Români din cartierul ANL al comunei Sânmartin și-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Sofronie. Răspunsurile liturgice au fost oferite de elevi și studenți de la școlile teologice din Eparhie.

În cuvântul rostit, Episcopul Oradiei a tâlcuit înţelesul pericopelor evanghelice de la Sfântul Evanghelist Matei. Totodată, PS Sofronie a vorbit și despre ziua de cinstire a sfinţilor români din toate timpurile, a precizat părintele Părintele Cristian Rus.

Îi cinstim astăzi pe toți sfinţii români martiri şi mărturisitori, pe sfinţii ierarhi, cuvioşi, mari dascăli, la care se adaugă şi cei din familiile domnitoare. Toţi aceştia alcătuiesc mulţimea sfinţilor români, din toate generaţiile, de la începuturile Creştinismului pe meleagurile noastre şi până în zilele noastre, care, prin nevoinţele lor, au răspuns Domnului Hristos prin a-L urma, iar prin lucrarea Duhului Sfânt au îmbrăcat haina sfințeniei, a spus Preasfinția Sa.

Părintele Dorel Octavian Rus, Protopopul Oradiei, Peștișului și Aleșdului, a adresat un cuvânt de bun venit Ierarhului. De asemenea, acesta a prezentat principalele etape parcurse în construirea lăcașului de cult.

La rândul său, părintele paroh Traian Lucian Gâga a mulţumit Preasfinţiei Sale pentru prezența la Sfânta Liturghie. De asemenea, mulțumiri au fost aduse ctitorului principal al bisericii, dar şi tuturor celorlalți ctitori și binefăcători care au ajutat la construirea lăcașului de cult.

*

Biserica cu hramurile Duminica Sfinților Români, Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul şi Sfântul Cuvios Simeon Stâlpnicul din Sânmartin-ANL a fost construită după modelul arhitectural al lăcașului de cult Sfântul Niolae Domnesc de la Curtea de Argeș. Piatra de temelie pentru noua biserică a fost aşezată de Chiriarhul Oradiei la 1 septembrie 2009.

Comentarii Facebook


Știri recente