PS Sofronie prezent la Conferința preoțească din Marghita. Ierarhul a pus accent pe formarea tinerilor

Conferința preoțească din Protopopiatul Marghita a avut loc miercuri sub conducerea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Intitulat Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești, evenimentul din 10 mai 2017 a întrunit preoţii parohi şi coslujitori, preoţii misionari şi de caritate din cadrul Protopopiatului.

Lucrările conferinţei s-au desfăşurat în sala festivă a Protopopiatului Marghita, fiind precedate de oficierea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te Deum, în Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Pr. Călin Gheorghe, Protoiereul Protopopiatului Marghita, a adresat cuvânt de bun venit ierarhului și a subliniat importanța temei întâlnirii.

În continuare, Pr. Adrian Popovici, consilier economic al Eparhiei, a citit referatului Sfintele icoane – ferestre spre transcendența dumnezeiască, pregătit de Pr. Lect. Vasile Doru Fer, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Episcop Dr. Vasile Coman din Oradea.

De asemenea, Părintele consilier a anunțat organizarea, în ziua de sâmbătă, 27 mai 2017, la Catedrala Episcopală Învierea Domnului din Oradea, a Întâlnirii tinerilor ortodocși bihoreni, eveniment aflat la a doua ediție.

La final, PS Sofronie a subliniat importanța teologiei icoanei și rolul sfintelor reprezentări în cultul ortodox.

Preasfinția Sa a îndemnat pe clericii prezenți să se ocupe în special de slujirea și formarea duhovnicească a tinerelor generații.

Comentarii Facebook


Știri recente