PS Sofronie: Pescuirea și primirea oamenilor pescuiți din mlaștinile păcatului se face prin cuvântul și lucrarea apostolică în Corabia mântuirii, care este Biserica

În Duminica a 18-a după Rusalii, 25 septembrie 2016, Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-a aflat în vizită pastorală în cadrul Protopopiatului Tinca. Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae din Parohia Girișu Negru, aniversându-se 90 de ani de la zidirea sfântului lăcaș (1926-2016), după cum ne-a precizat Pr. Cristian Rus.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul bisericii Înălțarea Domnului din Oradea.

În cadrul Sfintei Liturghii, Episcopul Oradiei a rostit un cuvânt în care a subliniat importanța chemării la apostolat a primilor ucenici ai Mântuitorului Iisus Hristos, în legătură cu întemeierea Bisericii, în ziua Cincizecimii.

Întemeierea Bisericii, pentru că această pericopă evanghelică este legată de întemeierea Bisericii, îi are ca protagoniști pe Apostolii Domnului, în ziua Cincizecimii, la Rusalii. În această zi, când Biserica s-a întemeiat, Apostolii, împlinind cuvântul Domnului, au început să propovăduiască Evanghelia, să propovăduiască vestea cea bună a mântuirii, să învețe mulțimile, la fel cum și Domnul nostru Iisus Hristos a făcut, de data aceasta Apostolii înșiși, cu puterea Duhului Sfânt, Care i-a îmbrăcat pe toți când S-a pogorât asupra lor la Rusalii, în chip de limbi de foc. Plini de Duhul Sfânt fiind, au început să propovăduiască și foarte mulți oameni s-au botezat, intrând în Biserică, ce este numită Corabia mântuirii.

Vedem, astfel, cum se împlinește profeția Domnului nostru Iisus Hristos făcută la pescuirea minunată către Simon-Petru și cei care erau de față, Iacob și Ioan: «De acum înainte veți fi pescari de oameni», adică vor pescui din noaptea întunecată a păcatului și din marea cea adâncă a patimilor pe oamenii care sunt chemați la mântuire. Pescuirea din apele tulburi ale păcatului și primirea oamenilor pescuiți, vânați, salvarea lor, recuperarea și restaurarea noastră, a tuturor oamenilor, din mlaștinile păcatului, se face prin cuvântul și lucrarea apostolică, în Corabia mântuirii, care este Biserica.

În cuvântul rostit la final, Chiriarhul Oradiei a felicitat pe Părintele paroh, dimpreună cu întreaga comunitate dreptmăritoare, pentru dragostea și atașamentul față de Biserica strămoșească, pentru grija specială arătată față de lăcașul de cult și casa parohială, pentru înnoirea și sporirea vieții liturgice și duhovnicești, dar și pentru frumoasele programe catehetice și filantropice desfășurate împreună cu copiii și tinerii parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente