PS Sofronie: Pe mormântul gol al Mântuitorului Hristos se înalță întru slavă Sfânta Biserică

În Duminica Tomii, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica Sfântul Ierarh Nicolae din parohia Oradea – Vii, informează site-ul oficial al Eparhiei.

De asemenea, Chiriarhul s-a aflat în această comunitate orădeană în 23 aprilie 2017, cu prilejul sărbătorii Sfântului Gheorghe, ocrotitorul Centrului pastoral-social al parohiei.

În predica rostită după citirea textului evanghelic, Preasfinția Sa a vorbit despre Învierea Domnului, ca fundament al Bisericii.

Pe mormântul gol din care a înviat Hristos Mântuitorul se înalță, se zidește duhovnicește, se ridică întru slavă Sfânta Biserică, Trupul tainic al Domnului, adică noi toți, a subliniat ierarhul.

Mântuitorul a înviat tainic, nu în văzul tuturor, a explicat PS Sofronie, dar a trimis în lume pe Apostoli și pe urmașii lor ca martori ai Învierii.

Mântuitorul Iisus Hristos îi trimite pe ucenicii Săi ca să fie martori ai Învierii Sale, iar șirul acesta de martori și mărturisitori nu se va încheia, oricâte persecuții se vor ridica împotriva Bisericii, până la a doua venire a Domnului, a concluzionat Chiriarhul Oradiei.

La final, PS Sofronie a apreciat lucrarea misionară şi duhovnicească desfășurată în parohie și a adresat urări de bine tuturor celor care poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Preasfinția Sa a oferit Pr. Gheorghe Nemeș, Parohul comunității, cu prilejul aniversării zilei onomastice, o icoană cu reprezentarea Sfântului Gheorghe.

Comentarii Facebook


Știri recente