PS Sofronie: Oricât ne-am îndepărta de Dumnezeu, El nu uită să-și îndrepte spre noi dragostea Sa

În ziua Praznicului Sfintei Treimi, Preasfinţitul Părinte Sofronie a vizitat localitatea bihoreană Subpiatră. Episcopul Oradiei a binecuvântat lucrările de restaurare și înfrumusețare realizate la biserica parohială cu hramul Sfânta Treime, la împlinirea a 30 de ani de la târnosirea bisericii.

După binecuvântarea lucrărilor, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie. Răspunsurile la slujbele din 5 iunie 2017 au fost oferite de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit după citirea textului evanghelic, PS Sofronie a vorbit despre comuniunea de iubire eternă din cadrul Sfintei Treimi, Care a zidit lumea și pe noi oamenii.

În acest univers imens dar totuși finit, creația Preasfintei Treimi, într-o mică planetă, pământul nostru, a rânduit Dumnezeu să trăiască oamenii. Așa de mult ne-a iubit Creatorul, încât, văzând că înaintașii noștri au greșit și au căzut în păcat, aducând moartea în neamul omenesc, Tatăl nu a vrut să ne lase în moarte, ci L-a trimis în lume pe Fiul Său, a explicat Preasfinția Sa.

Mântuitorul a luat firea omenească, ca pe noi oamenii să ne scoată din moarte și să ne întoarcă la viața cea veșnică, în comuniunea de dragoste a Preasfintei Treimi. Oricât ne-am îndepărta noi de Dumnezeu, El nu uită să Își îndrepte spre noi dragostea Sa, a concluzionat ierarhul.

În cadrul Sfintei Liturghii, pentru activitatea pastorală, misionară și administrativă realizată din anul 1999 până în prezent în parohia Subpiatră, PS Sofronie a hirotesit pe Parohul comunității, Pr. Lucian Crișan, în iconom stavrofor.

La final, credincioșii prezenți au primit iconițe cu reprezentarea Sfintei Treimi și câte o imagine a bisericii restaurate, spre aducere aminte a acestei zile.

Comentarii Facebook


Știri recente