PS Sofronie la hramul Mănăstirii orădene Buna Vestire: Maica Domnului este Maica noastră a tuturor

Sute de credincioși au participat sâmbăta aceasta la slujba oficiată de Preasfințitul Părinte Sofronie în ziua hramului Mănăstirii Buna Vestire din cartierul orădean Episcopia Bihor.

La Sfânta Liturghie din 25 martie 2017, împreună cu Episcopul Oradiei a slujit un sobor de ieromonahi, preoţi şi diaconi, informează site-ul oficial al Eparhiei.

După citirea textului evanghelic rânduit, Preasfinția Sa a vorbit despre bucuria pe care o aduce acest praznic și despre cinstirea Maicii Domnului în Biserică.

Din clipa în care a acceptat cele spuse de înger, Fecioara Maria a devenit nu doar Maica Mântuitorului Hristos, ci pentru că El este Mirele Bisericii, ea a devenit Maica noastră a tuturor. De aceea noi creştinii ortodocşi o iubim şi o cinstim, închinându-i, în cursul anului, mai multe sărbători, a subliniat ierarhul.

Totodată, Chiriarhul Oradiei a îndemnat pe cei prezenți să participe la evenimentele pentru viață desfășurate în după-amiaza zilei în municipiu.

La final, soborul slujitor condus de PS Sofronie, obştea mănăstirii şi pelerinii prezenţi, au înconjurat de trei ori, în procesiune, biserica mare a Mănăstirii Buna Vestire.


Mănăstirea Buna Vestire din Oradea a fost înfiinţată în anul 1997, în jurul unei biserici construite în anul 1936 de Armata Română în localitatea Episcopia Bihor, astăzi cartier din Oradea. În perioada celui de-al doilea Război Mondial şi în timpul regimului comunist din România, acest lăcaş a fost lăsat în paragină mai bine de jumătate de secol.

Între anii 1998-2007, monahiile de la nou-înfiinţata mănăstire, conduse de maica stareţă Pavelida Bădilă, s-au îngrijit de restaurarea integrală a bisericii, aceasta fiind resfinţită de PS Sofronie în data de 1 iulie 2007.

Comentarii Facebook


Știri recente