PS Sofronie în Biserica Sfântul Spiridon din Oradea: Cât de frumos lucrează Dumnezeu în lume!

Din minunea vindecării femeii gârbove trebuie să vedem cât de frumos lucrează Dumnezeu în lume vindecându-i pe oameni, în ciuda neputinței unora dintre noi de a înțelege și de a vedea binele pe care Dumnezeu îl lucrează, dragostea Lui pentru oameni și îndelunga Sa răbdare, a spus PS Sofronie duminică în Biserica închinată Sfântului Spiridon din municipiul Oradea.

Această pericopă evanghelică ni-L descoperă pe Dumnezeu-Fiul înomenit săvârșind binele și vindecând toată boala și neputința din popor, în cazul de față vindecând o femeie gârbovă de optsprezece ani sâmbăta, în ziua odihnei ținută cu multă strictețe de poporul ales. Femeia, din starea ei gârbovă, cu privirea spre pământ, în umilință, se îndreaptă și privește spre cer, preamărindu-L pe Dumnezeu, a continuat ierarhul reflectând asupra textului evanghelic duminical.

Episcopul Oradiei s-a aflat în Biserica Sfântul Spiridon pentru a sfinți noul iconostas al lăcașului de cult, informează Biroul de Presă al Eparhiei.

Preasfinția Sa a mai evidențiat în predica rostită faptul că femeia gârbovă reprezintă întreaga fire omenească:

În chipul femeii gârbove noi trebuie să vedem firea omenească cea gârbovită de păcat, ţinută prizonieră de satana în împărăţia întunericului, pe care Cuvântul lui Dumnezeu întrupat, Domnul nostru Iisus Hristos, a venit să o vindece, să o scoată din robia diavolului, din umilinţa de a nu mai putea privi în sus, spre cele înalte.

La ectenia pentru cei adormiți din cadrul Sfintei Liturghii, a fost pomenit Regele Mihai I al României, trecut de curând la cele veșnice, dimpreună cu toți cei adormiți din neamul său.

La final, PS Sofronie a felicitat comunitatea păstorită de Pr. Alexandru Martin pentru jertfa și dragostea de care dau dovadă față de Biserică. Chiriarhul i-a îndemnat pe credincioși să nu îi uite pe săraci, să îi ajute pe cei lipsiți, singuri și neajutorați, spre a aduce lumina și bucuria Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos în inimile și casele tuturor.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente