PS Sofronie: Femeia gârbovă, chipul omului căzut, suferind și supus morții. Vindecarea ei, izvor de speranță

Reflectând la situația femeii suferinde, copleșită de asaltul duhurilor necurate, Episcopul Sofronie al Oradiei a spus că putem vedea în gârbovenia ei chipul acestei lumi, chipul omului căzut, suferind și supus morții. În chipul femeii gârbove vedem lumea de astăzi, prizonieră atâtor neputințe și atâtor boli”.

„Și noi ne plângem de o molimă care bântuie de nici un an de zile, iar această femeie de optsprezece ani era supusă suferinței. Domnul a eliberat-o. Așa va elibera și pe tot cel ce crede în El, ajutându-l și dându-i putere să înfrângă greutățile și neputințele, bolile și necazurile din lumea și din viața de aici; și, bineînțeles, ne va ajuta prin Învierea Sa, să biruim și noi moartea, înviindu-ne în ziua de apoi”.

Părintele episcop a subliniat apoi că „nu putem decât să ne bucurăm de această scenă minunată a vindecării, căci ea se preface într-un veritabil izvor de speranță pentru timpurile pe care acum le străbatem și din care, prin credință, vom izbuti să ne salvăm cu ajutorul lui Dumnezeu”.

PS Sofronie a slujit duminică, 06 decembrie 2020, în parohia ocrotită de Sfântul Ierarh Nicolae din comuna Sânnicolau Român, județul Bihor. În cadrul Liturghiei a fost oficiată și o hirotonie.

©Episcopia Oradiei

Vezi mai multe detalii pe site-ul oficial al Eparhiei.

Sursă foto: forbes.com

Comentarii Facebook


Știri recente